Ny mjölk i kaffet hos Wayne’s Coffee

Från torsdag den 1 december tar Skånemejerier över som leverantör av mjölkprodukter till Wayne’s Coffee i hela Sverige.

– Framför allt beror det på att Skånemejerier och vi har gemensamma värderingar, bland annat om hur djuren ska ha det på gårdarna. Vi tycker helt enkelt att Skånemejeriers bönder gör ett fantastiskt arbete på sina gårdar och känner oss trygga med att vårt varumärke sammankopplas med deras.

Det säger Marika Lagerberg som är Product Development Manager på Wayne’s Coffee, som ser fram emot ett mycket nära samarbete och en fortsatt resa för en bättre planet.

Det milda klimatet i södra Sverige gör att Skånemejeriers bönder kan ha korna på bete utomhus längre än resten av landet, ofta mer än fyra månader om året. När korna är inomhus satsar bönderna dessutom starkt på det som kallas lösdrift, där djuren kan röra sig helt fritt inom en viss yta. Hos Skånemejerier är andelen kor i lösdrift 84 procent. Rikssnittet är 58 procent.

Wayne’s Coffee är Skandinaviens ledande franchaisekedja och har i dag 92 kaféer i hela Sverige.

– Den produkt som Wayne’s kommer att använda mest framöver är Hjordnära Ekologisk Mjölk 3 procent, säger Magnus Lövik som är Key Account Manager på Skånemejerier Storhushåll. Det är färsk mjölk från kor som lever ett hälsosamt liv på våra ekologiska gårdar. Och den fungerar alltså lika bra i latten eller cappuccinon som i bryggkaffe eller varm mjölk.

Skånemejerier värnar om mjölkbönderna och mångfalden på den svenska mejerimarknaden. Närmare 400 gårdar i Skåne, Halland, Småland och Västergötland levererar mjölk till deras mejerier.

– Att korna mår bra är det allra viktigaste för dem, säger Magnus Lövik. Om korna mår bra, så blir också mjölken bra.