Vegetarisk midsommarsill

Eftersom allt fler väljer att äta vegetariskt har vi i år tagit fram ett både läckert och kul recept som kompletterar midsommarbuffén. Vår vegetariska ”sill” gör vi på picklad ostronskivling och en klassisk gräddfilssås kryddad med gräslök, dill och citron. Skånemejerier Gräddfil servererar du förstås med fördel även till den traditionella matjessillen.

Glad midsommar från oss på Skånemejerier Storhushåll!

Vegetariskt alternativ till sill

10 portioner

Gräddfilssås
1 l Skånemejerier Gräddfil
3 msk vitlökspuré
1 dl gräslök skuren
1 st citron, skal
1 dl dill, skuren
salt

Blanda och smaka av med salt.

“Sill”
1500 g ostronskivling, ansas till mindre bitar

Picklingslag
1 l vatten
3 dl ättika 24 %
1 dl äppelcidervinäger
1 krm salt
3 msk gula senapsfrö
0,5 dl socker

Koka upp lagen så att saltet löser sig helt. Lägg svampen i lagen och koka försiktigt i ca 5 min. Låt svampen rinna av ordentligt. Blanda med gräddfilssåsen och låt dra över natten innan servering.