Uppladdning inför matlagnings-OS

Den 22–25 oktober är det dags för Culinary Olympics i tyska Erfurt. Här samlas omkring 4 000 kockar från 50 länder för att visa upp sina färdigheter och tävla i matlagningens ädla konst.

Skånemejerier Storhushåll är stolt samarbetspartner till fyra svenska team som deltar i tävlingen: Skåne Kulinar, Stockholm Culinary Team, Culinary Team West of Sweden och Juniorkocklandslaget.

Andreas Printz är lagledare för Stockholm Culinary Team som består av 13 kockar och konditorer från huvudstadsområdet:
– Vi har övat en gång i månaden under två års tid och självklart har vi siktet inställt på en guldmedalj. Det nordiska köket ligger i framkant internationellt och till stor del tror jag att det handlar om att vi är så noggranna i vårt arbete.

Stockholm Culinary Team arbetar utifrån temat ”Stockholms smaker” och i tävlingsmenyn har man stort fokus på råvaror från skärgården, skogarna och jordbrukslandskapet som finns alldeles utanför storstaden.