Allt du behöver veta om Rent Smör

Lindahls Rent Smör är det självklara valet för stekning i restaurangköket. Det tål höga temperaturer och du kan låta burken stå framme i rumstemperatur tills den är slut.

Klara, färdiga, stek
Att blanda smör och olja vid stekning är ett välkänt knep för att få både smör-smak och en fin stekyta. Men det finns en smidigare lösning. Rent Smör består av ren smörolja som varken fräser eller mörknar vid upphettning. Använd en bra matpensel och pensla direkt på kött, fisk och grönt. Stek sedan på stekbord, i ugn eller över grill och njut av ett perfekt resultat.

Låt burken stå framme
Rent Smör kommer i snygga, praktiska plåtburkar à 800 gram. I kylskåp får smöret en hård konsistens, men om du låter burken stå framme där det används får det en trögflytande, lättarbetad konsistens. Öppnad burk håller sig i minst tre månader i rumstemperatur medan hållbarheten för oöppnad burk är upp till ett år.

Utmärkt till såser
Förutom till alla former av stekning är Rent Smör en utmärkt hjälpreda till såser. När du värmer upp smöret till minst 32 grader blir det klart och rinnande. Smöret är då redo att serveras som klarifierat/skirat smör eller att användas i emulsioner som béarnaise och hollandaise. Tips! Återanvänd burkarna till förvaring av kryddor som ska försvaras mörkt och torrt.