Älskade brie

Få ostar är så tacksamma som en brie. Den har inga kanter som måste skäras av och en smak som uppskattas av de allra flesta. Brie är ett måste på buffébordet, men också svårslagen till baguetter och smörgåsar. Président Brie har en mild, frisk karaktär och är alltid serveringsklar från leverans. Rumstemperera osten före användning för bästa smak.

Surdegsbröd med brie, skinka och päron

1 portion | 15 min
Ingredienser
  • 1 skiva surdegsbröd
  • smör
  • ruccola
  • 2 skivor skinka
  • 3 skivor päron
  • 2 skivor Président Brie
  • peppar
Så här gör du

Bred smör på brödet. Lägg på ruccola, skinka, päron och brie. Dra några tag med pepparkvarnen över.

Surdegsbröd med brie, stekt svamp och sallad

1 portion | 20 min
Ingredienser
  • 50 g champinjoner
  • smör
  • 1 salladslök
  • ½ vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 skiva surdegsbröd
  • smör
  • sallad
  • 2 skivor Président Brie
  • färska örter
Så här gör du

Skär svamp i skivor och stek i smör med hackad salladslök och vitlök. Krydda med salt och peppar. Bred smör på brödet och lägg på sallad. Lägg på brie och den stekta svampen. Dekorera med färska örter.

Smörgås med brie, äppelchutney och kalkonskinka

1 portion | 30 min
Ingredienser
Chutney (räcker till ca 10 mackor)
  • 5 röda krispiga äpplen
  • 3 dl vit balsamico
  • 2 ½ dl socker
  • 1 ½ fin hackad röd chili
  • 3 tsk rosmarin
  • 1 skiva mörkt bröd
  • smör
  • salladsblad
  • 2 skivor kalkonskinka
  • 2 skivor Président Brie
Så här gör du

Skär äpple i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll i balsamico, socker, chili och rosmarin. Låt puttra tills äpplena mjuknar. Chutneyn behöver inte blir helt mosig, det är gott med lite bitar. Låt kallna. Bred smör på brödet och lägg på sallad, skinka och ost. Toppa med chutneyn.

Croissant med brie, mango och jordgubbar

1 portion | 10 min
Ingredienser
  • 1 croissant
  • mâchesallad
  • 3 skivor Président Brie
  • 4 skivor mango
  • 3 jordgubbar
Så här gör du

Skär ett snitt i croissanten. Lägg i sallad, brie och mango. Dela jordgubbar på hälften och lägg på toppen.