Älskade knöl

Bakpotatis är gott, enkelt och mättande. Dessutom får du bygga din potatis själv. Duka fram flera olika fyllningar så alla kan hitta sin favoritkombo.

Välj stora eller små potatisar av en mjölig sort som King Edward. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisarna och lägg dem i ugnsformar. Baka i ca 45–60 min eller tills de känns helt mjuka med en provsticka. Gör kryss i potatisarna och lägg en klick smör i varje potatis.

Rostad paprika & fetaost

10 portioner | 10 min
Ingredienser
  • ½ kg rostad paprika, gärna både gula och röda
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • 300 g fetaost
  • 1 msk timjan, repad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • nymalen svartpeppar
Så här gör du

Skär paprikan i mindre bitar. Blanda med paprikapulver, tärnad fetaost, timjan, vitlök och svartpeppar.

Näringsvärde per 100 g: Energi: kJ 435/kcal 104. Protein: 7 g. Kolhydrat: 3,6 g. Fett: 6,1 g.

Ostig cottage cheese-röra

10 portioner | 10 min
Ingredienser
  • 1 kg Cottage cheese
  • 250 g riven lagrad ost, Allerum Präst
  • 500 g majskorn
  • ½–1 tsk chiliflakes
  • salt och nymalen peppar
Så här gör du

Blanda alla ingredienser till röran.

Näringsvärde per 100 g: Energi: kJ 563/kcal 123. Protein: 11,5 g. Kolhydrat: 5,8 g. Fett: 6,7 g.

Krämig rödbetsröra med kapris

10 portioner | 10 min
Ingredienser
  • ½ kg rödbetor, kokta och tärnade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk pepparrot, fint riven
  • 1 dl kapris
  • 6 dl gräddfil
  • salt och nymalen peppar
Så här gör du

Blanda alla ingredienser till röran.

Näringsvärde per 100 g: Energi: kJ 348/kcal 87. Protein: 2,1 g. Kolhydrat: 3,8 g. Fett: 5,8 g.