Cottage Cheese – grynig, frisk och matig

Cottage Cheese är en sorts färskost som känns igen på sin gryniga konsistens. Namnet kommer sig av att den från början gjordes ute i stugorna, av vasslen som blev kvar efter att man kärnat smör. Lindahls Cottage Cheese är en klassisk cottage cheese med en relativt fast, grynig konsistens och en mild, frisk smak. Utmärkt till sallader, mellanmål och desserter och även som ingrediens i det varma köket. Innehåller 12,5% protein och 4,5% fett och kommer i praktisk 2,5 kg hink för det professionella köket.

Äpplesallad med granatäpple och lime

10 portioner
Ingredienser
  • 400 g Lindahls Cottage Cheese
  • 150 g äpple, urkärnade och i bitar
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st granatäpple, kärnorna
  • 1 st lime, zest
  • 50 g riven choklad
Så här gör du

Varva cottage cheese och äpple i ett glas, ringla över honung och toppa med granatäpplekärnor, riv limeskal och choklad över.

Plättar

10 portioner
Ingredienser
  • 8 st ägg
  • 500 g Lindahls Cottage Cheese
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl hackad gräslök
  • Smör att steka i
  • ca 250 g tillbehör i form av stekt svamp, skinka i strimlor eller räkor
Så här gör du

Vispa ägg, cottage cheese, mjöl, mjölk, gräslök och rapsolja till en slät smet och låt vila i ca 20 minuter så mjölet hinner svälla. Stek pannkakorna i smör och servera med tillbehör.

Skogsbärssmoothie

10 portioner
Ingredienser
  • 250 g Lindahls Cottage Cheese
  • 4 dl Skånemejerier Ekologisk Mjölk 3%
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl frysta skogsbär
  • 2 dl Skånemejerier Ekologisk Yoghurt Vanilj 3%
  • 1 msk flytande honung
Så här gör du

Mixa allt till en slät smoothie.

Cottage Cheesepesto

10 portioner
Ingredienser
  • 150 g pinjenötter, rostade
  • 150 g bredbladig persilja
  • 1 tsk vitlökspasta
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl rapsolja
  • 400 g Lindahls Cottage Cheese
  • salt och svartpeppar
Så här gör du

Mixa pinjenötter, persilja, vitlökspasta och basilika med rapsoljan. Vänd ner blandningen med cottage cheese och smaka av. Servera till sallad, pasta eller som tillbehör till vegetariska varmrätter.

Citronsmör

10 portioner
Ingredienser
  • 1000 g Skånemejerier Ekologiskt Normalsaltat Smör
  • 300 g Lindahls Cottage Cheese
  • 100 g salladslök, tunt skivad
  • 1 msk dillfrö, mortlade
  • 2 st citroner, saft och zest
  • 1 krm flingsalt
Så här gör du

Vispa smöret tills det är vitt och poröst. Vänd ner resten av ingredienserna och blanda noga. Rulla in smörblandningen i smörpapper. Kyl eller frys. Används till grillat, smält över kokta grönsaker eller servera till fisk.

Pico Cottage Cheese

10 portioner
Ingredienser
  • 400 g Lindahls Cottage Cheese
  • 2 dl koriander, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 st röd chili, hackad med kärnor
  • 150 g tomat, tärnad och urkärnad
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
Så här gör du

Blanda alla ingredienser försiktigt. Passar till kryddstarka rätter.

Picklad rödlöksröra

10 portioner
Ingredienser
  • 400 g Lindahls Cottage Cheese
  • 150 g picklad rödlök, avrunnen och hackad
  • 2 msk körvel, hackad
  • 50 g färska ärtskott, hackade
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Så här gör du

Rör ihop alla ingredienserna. Smakrikt tillbehör, god som topping till sallad.

Granolamellis

10 portioner
Ingredienser
  • 500 g Lindahls Cottage Cheese
  • 250 g granola
  • 300 g färska bär
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st citron, zest
Så här gör du

Lägg cottage cheese i botten av ett glas. Toppa med granola och färska bär. Ringla över honung och riv lite citron över.