Crèmes till kakor och bakverk

Den mest klassiska användningen av färskost är kanske den amerikanska cheesecaken, men med sin friska smak gifter sig Tartimalin med det mesta i det söta köket.

Genom att smaksätta färskosten med bär, nötter eller choklad fixar du enkelt fluffiga och läckra crèmes som kan användas på flera olika sätt – som fyllning i ett bakverk, topping på en kaka, eller i en dessert.

I många fall är det praktiskt att hälla över den färdigblandade crèmen i en sprits. Med en sprits är det enkelt att lyckas med snygga dekorationer, och när du har använt vad du ska är det bara att försluta spritsen med en klämma, så håller den sig i veckor i kylen.

Tartimalin Färskost har en förhållandevis mild syrlighet, så tillsätt gärna lite citronsaft i recept där du önskar en tydlig syra.

Blåbärscrème

Ingredienser
  • 4 dl Président Tartimalin Färskost
  • 1 dl blåbär, frysta, tinade
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk flytande honung
Så här gör du

Mixa alla ingredienser med stav- mixer eller matberedare till en slät kräm. Fyll en spritspåse.

Ädelost och honung

Ingredienser
  • 4 dl Président Tartimalin Färskost
  • 1 dl Président Le Bleu
  • 3 msk flytande honung
  • 4 msk gula russin
Så här gör du

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät kräm. Börja med russinen så att de blir riktigt fint hackade. Fyll en spritspåse.

Äpple och karamell

Ingredienser
  • 3 dl Président Tartimalin Färskost
  • 1 dl osötat äppelmos
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl nougat
Så här gör du

Mixa alla ingredienserna väl och fyll en spritspåse. Om fyllningen blir för tjock så späd med lite vispgrädde.

Chokladcrème

Ingredienser
  • 4 dl Président Tartimalin Färskost
  • 150 g mörk choklad
  • 1 st äggula
Så här gör du

Vispa upp färskosten så att den blir lätt att arbeta med. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Rör äggulan i en skål, tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av färskosten och sedan resten. Fyll en spritspåse.

Hasselnötscrème

Ingredienser
  • 4 dl Président Tartimalin Färskost
  • 2 dl Skånemejerier Crème Fraiche
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl hasselnötter, rostade och malda
Så här gör du

Blanda alla ingredienser. Fyll en spritspåse.

Havtornscrème

Ingredienser
  • 4 dl Président Tartimalin Färskost
  • 1 dl havtorn, passerade
  • 2 msk flytande honung
Så här gör du

Blanda alla ingredienser. Fyll en spritspåse.