Grillmackor

Det är så mycket som är bra med grillmackor! De är tacksamma att förbereda. När du gjort mackorna klara för grillning är det bara att låta dem stå och vänta i kylen tills du får en beställning. De är enkla att variera. Du kan använda olika sorters bröd och till fyllningen kan du många gånger ta vara på ingredienser som du använder till annat på din meny. Men framför allt: Grillmackor är den perfekta sommarmaten – som matig frukost, enkel lunch, mellanmål, eller varför inte på barmenyn? Lycka till!

Chèvremacka med rostad paprika

6 portioner
Ingredienser
  • 12 skivor bröd
  • smör
  • 18 skivor Président Chèvre
  • färdigrostad paprika
  • ½ dl pinjenötter
  • röd chili
  • timjan
Så här gör du

Bred lite smör på brödet. Lägg på chèvre, paprika och pinjenötter. Finhacka chili och strö över tillsammans med timjan. Grilla i smörgåsgrill tills osten smält.

Toast med Taleggio

6 portioner
Ingredienser
Örtpesto
  • ½ l blandade örter
  • 4 dl olja
  • 100 g pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g Galbani Parmesanost, riven
Timjanolja
  • 2 dl olja
  • 1 dl färsk timjan
  • 12 skivor bröd
  • 300 g Galbani Taleggio
  • 2 bananschalottenlökar
  • sallad
  • soltorkade tomater
Så här gör du

Börja med att göra peston. Lägg örter, olja, pinjenötter, vitlök och parmesan i en mixer och mixa samman. Smaka av med salt och peppar. Mortla timjan med olja till timjanolja. Grilla brödet i smörgåsgrill. Bred på pesto. Lägg på grönt, soltorkade tomater och taleggio. Skär lök tunt och lägg på. Droppa över lite timjanolja och lägg på översta brödskivan.

Panini med Chèvre

6 portioner
Ingredienser
  • 6 panini
  • smör
  • 18 skivor Président Chèvre
  • 2 färska mango, i bitar
  • 1 purjolök
  • chili
  • babyspenat
Så här gör du

Bred smör på bröden. Lägg på chèvre och mango. Strimla purjolök och lägg på. Fin hacka chili och strö över. Toppa med babyspenat. Lägg samman med den andra brödskivan och grilla i smörgåsgrill tills osten smält.

Gruyère med tonfisk

6 portioner
Ingredienser
  • 12 skivor bröd
  • smör
  • 200 g Président Gruyère
  • 450 g tonfisk
  • ¾ dl majonnäs
  • ½ citron
  • peppar
  • ruccola
Så här gör du

Bred smör på brödskivorna. Blanda samman tonfisk med majonnäs. Riv i skalet från citron och smaka av med peppar. Lägg ruccola på brödet och toppa med tonfiskröra. Lägg till sist på Gruyère. Lägg på den översta brödskivan och grilla mackorna i smörgåsgrill till osten smält.

Bagel med kyckling, Gruyère, bacon

6 portioner
Ingredienser
  • 6 bagels
  • smör
  • babyspenat
  • tomater
  • 450 g grillad kyckling, delad
  • 200 g bacon
  • 200 g Président Gruyère
Så här gör du

Bred smör på bagels. Lägg på babyspenat. Skiva tomater och lägg på. Stek bacon och dela i hälften. Lägg på kyckling, bacon och Gruyère. Lägg på locket till bageln och grilla i smörgåsgrill tills osten smält.

Gorgonzolatoast med svamp och hasselnötter

6 portioner
Ingredienser
  • 12 skivor bröd
  • smör
  • 1 schalottenlök
  • 200 g svamp
  • 1 ½ dl rostade hasselnötter
  • 300 g Galbani Gorgonzola
  • babyspenat
Så här gör du

Börja med att smälta smör i en stekpanna. Finhacka lök och bryn. Skär svamp i mindre bitar och bryn. Krydda med salt och peppar. Hacka nötterna. Bred smör på brödet. Lägg på gorgonzola, svamp och babyspenat. Strö över nötter. Lägg samman brödskivorna. Grilla i smörgåsgrill tills osten smält.