Kvarg – det proteinrika alternativet

Till skillnad från de fettsnåla kvargvarianterna ute på marknaden är Lindahls Naturell Kvarg med 9,2% en klassisk matlagningsprodukt. Den högre fetthalten kommer sig av att den magra färskosten blandas med grädde, vilket ger en krämigare och fylligare kvarg som lyfter fram andra smaker. Den naturella kvargen har en hög proteinhalt och är en utmärkt ingrediens till röror, bakning och desserter. Kommer i praktisk 2 kg hink för det professionella köket.

Blåbärssmoothie

10 portioner
Ingredienser
  • 1000 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 250 g frysta eller färska blåbär
  • 3 msk flytande honung
  • 1 st lime, saft och zest
Så här gör du

Mixa och servera.

Ramslök, skinka och picklad rödlök

10 portioner
Ingredienser
  • 400 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 5 g ramslökspulver (eller färsk)
  • 150 g Galbani Prosciutto Crudo, strimlad
  • 30 g picklad rödlök
Så här gör du

Blanda alla ingredienser och lägg upp i små glas. Dekorera med ramslök, skinka och picklad lök.

Räkröra

10 portioner
Ingredienser
  • 400 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 15 g fransk senap
  • 1 msk honung
  • 1 dl Skånemejerier Crème Fraiche
  • ½ dl dill, finskuren
  • 150 g räkor, grovt hackade
Så här gör du

Blanda alla ingredienser försiktigt. Gott på en toast eller som topping.

Tomatbruschetta

10 portioner
Ingredienser
  • 500 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 1 dl pesto
  • 20 st cocktailtomater
  • 20 skivor surdegsbaguette
  • färsk basilika
  • svartpeppar
  • smör till stekning
Så här gör du

Blanda kvarg och pesto. Baka av cocktailtomaterna i ugn på 185°C i ca 10 min och låt svalna. Ge brödskivorna lite färg i en varm panna. Bred på kvargcrèmen på baguetten och toppa med en bakad tomat. Dra lite svartpeppar över och dekorera med basilika.

Chokladmousse

10 portioner
Ingredienser
  • 200 g ljus choklad
  • 500 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • ½ dl flytande honung
  • mörk choklad, riven
Så här gör du

Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa upp kvargen så att den blir lite luftig. Vänd ner den varma smälta chokladen i kvargen och tillsätt honung. Vispa till en fin slät mousse. Fyll i portionsformar och strö över choklad.

Varmrökt lax och picklad gurka

10 portioner
Ingredienser
  • 500 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 200 g varmrökt lax
  • 50 g rödlök, finhackad
  • 100 g vårlök, skivad
Picklad gurka
  • slanggurka, tunt skivad
  • 1 dl ättika 24%
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vatten
Så här gör du

Blanda kvarg och lax med lök till en slät smet. Klicka upp blandningen på en bit bröd och dekorera med vårlök och picklad gurka.

Picklad gurka
Koka upp ingredienserna och låt svalna lite. Slå över gurkan och låt dra i ca 10 tim.

Gorgonzolacrème med chorizo

10 portioner
Ingredienser
  • 300 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 400 g Galbani Gorgonzola
  • 50 g tomat, skalad och tärnad
  • 75 g salladslök, tunt skivad
  • 5 g tomatflakes
  • 30 g stark chorizo, tunt skivad
Så här gör du

Blanda kvarg, gorgonzola, tomat, salladslök och flakes. Lägg upp på fat eller i formar och toppa med chorizo.

Coleslaw

10 portioner
Ingredienser
  • 450 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 400 g spetskål, finstrimlad
  • 150 g morot, riven
  • 2 msk tomatketchup
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar
Så här gör du

Blanda alla ingredienser så att spetskålen blir väl arbetad. Smaka av med salt och peppar.

Basilika- och avokadoröra

10 portioner
Ingredienser
  • 500 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 250 g avokado, grovt hackad
  • 1 dl basilika, hackad
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
Så här gör du

Blanda alla ingredienser till en slät smet och smaka av med salt och peppar.

Oliv- och sardelltopping

10 portioner
Ingredienser
  • 500 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 150 g kalamataoliver, urkärnad och grovt hackade
  • 30 g sardeller i olja, finhackade
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 tsk svartpeppar grovmalen
Så här gör du

Blanda alla ingredienser i en matberedare.