Till skillnad från de fettsnåla kvargvarianterna ute på marknaden är Lindahls Naturell Kvarg med 9,2% en klassisk matlagningsprodukt. Den högre fetthalten kommer sig av att den magra färskosten blandas med grädde, vilket ger en krämigare och fylligare kvarg som lyfter fram andra smaker. Den naturella kvargen har en hög proteinhalt och är en utmärkt ingrediens till röror, bakning och desserter. Kommer i praktisk 2 kg hink för det professionella köket.
Mixa och servera.
Blanda alla ingredienser och lägg upp i små glas. Dekorera med ramslök, skinka och picklad lök.
Blanda alla ingredienser försiktigt. Gott på en toast eller som topping.
Blanda kvarg och pesto. Baka av cocktailtomaterna i ugn på 185°C i ca 10 min och låt svalna. Ge brödskivorna lite färg i en varm panna. Bred på kvargcrèmen på baguetten och toppa med en bakad tomat. Dra lite svartpeppar över och dekorera med basilika.
Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa upp kvargen så att den blir lite luftig. Vänd ner den varma smälta chokladen i kvargen och tillsätt honung. Vispa till en fin slät mousse. Fyll i portionsformar och strö över choklad.
Blanda kvarg och lax med lök till en slät smet. Klicka upp blandningen på en bit bröd och dekorera med vårlök och picklad gurka.
Picklad gurka
Koka upp ingredienserna och låt svalna lite. Slå över gurkan och låt dra i ca 10 tim.
Blanda kvarg, gorgonzola, tomat, salladslök och flakes. Lägg upp på fat eller i formar och toppa med chorizo.
Blanda alla ingredienser så att spetskålen blir väl arbetad. Smaka av med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser till en slät smet och smaka av med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser i en matberedare.