Såser med Ljuva

Ljuva Ostcrème är en perfekt bas för varma såser. Mixa ner nykokta grönsaker och du får en färgglad, smakrik sås som kan sätta pricken över i på vilken vällagad varmrätt som helst.

TIPS! Om ni vill ha såsen lite lyxigare, tillsätt ett par skedar klarifierat smör.

Grön sås

10 portioner
Ingredienser
  • 250 g gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 3 dl Ljuva Ostcrème
  • 4 dl buljong (vegetarisk, fisk eller kött)
  • salt
  • vitpeppar
  • 400 gram gröna ärtor
  • ev. redning Maizena
Så här gör du

Fräs löken i smör. Tillsätt ostcrème och buljong. Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar. Mixa såsen tillsammans med ärtorna.

Det blir en härligt grön smakrik sås som passar extra bra fisk.

Rödbetssås

10 portioner
Ingredienser
  • 250 g gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 3 dl Ljuva Ostcrème
  • 4 dl buljong (vegetarisk, fisk eller kött)
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 gram kokta klyftade rödbetor
  • rivet limeskal
  • ev. redning Maizena
Så här gör du

Fräs löken i smör. Tillsätt ostcrème och buljong. Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar. Mixa såsen tillsammans med rödbetor och lime.

Det blir en ljuvligt god sås som passar bra till det mesta.

Persiljesås

10 portioner
Ingredienser
  • 250 g gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 3 dl Ljuva Ostcrème
  • 4 dl buljong (vegetarisk, fisk eller kött)
  • salt
  • vitpeppar
  • 300 gram kokt persiljerot
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • ev. redning Maizena
Så här gör du

Fräs löken i smör. Tillsätt ostcrème och buljong. Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar. Mixa såsen tillsammans med persiljerot och persilja.

God till kötträtter.