Småplock till mingel och after work

Dagen går mot kväll. Ännu ett sällskap trillar in. Stämningen stiger och det börjar bli trångt i baren. Att bjuda på en buffé av små tilltugg till after worken eller något extra till drinken är ett bra sätt att dra till sig gäster – och få dem att komma tillbaka. Investeringar i tid och råvaror kommer du snabbt att få tillbaka. Tre klassiska ostar är den röda tråden i våra småplock: frisk Mozzarella, krämig Brie och smakrik Bleu d’Auvergne. Ha en trevlig kväll!

Tapas med Mozzarella

Ingredienser
Mozzarella på Crostini
  • Crostini
  • Mozzarella Mini
  • Pesto
  • Soltorkade tomater
Mozzarella med melon
  • Nätmelon
  • Mozzarella Mini
  • Lufttorkad skinka
  • Basilika
Mozzarella med rostad paprika
  • Mozzarella
  • Rostad paprika
  • Salladslök
Mozzarella och tomat
  • Mozzarella
  • Färska tomater
  • Basilika
  • Salladslök
  • Vitlök
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar

Tapas med Brie

Ingredienser
Brie med kallrökt lax
  • Brie
  • Kallrökt lax
  • Cocktailkapris
  • Ruccula
Tunnbrödsrulle med brie
  • Tunnbröd
  • Smör
  • Brie
  • Ruccola
  • Gurka
Minibaguetter
  • Baguett
  • Brie
  • Salami
  • Sallad
Brie med frukt och bär
  • Brie
  • Vindruvor
  • Jordgubbar

Tapas med Ädelost

Ingredienser
Ostpinnar
  • Ädelost
  • Brie
  • Galiamelon
  • Semitorkade tomater
  • Sallad
Ädelost med picklad rödlök
  • Picklad rödlök
  • Ädelost
  • Kex
Ädelost på pumpernickel
  • Pumpernickel
  • Ädelost
  • Fikonmarmelad
  • Valnötter
Så här gör du

Semitorkade tomater
Halvera tomater och vänd runt i lite olivolja, balsamico, pressad vitlök, salt och peppar. Ställ in på 100° tills tomaterna börjar att torka.

Picklad rödlök
Rör ihop en 1-2-3 lag. Skär lök tunt och lägg i. Låt dra i minst 1 timme.