Nära vårt ursprung, nära dig

På Skånemejerier lever vi nära bonden och ursprunget, med kretsloppet från gård till kök som en självklar utgångspunkt. Hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser har alltid varit en ledstjärna för vår verksamhet – och vi är glada att kunna konstatera att detta är något som våra kunder sätter ett högt värde på.

Skånemejerier Storhushåll är den del av vår verksamhet som vänder sig till professionella användare av våra produkter. Vi är specialiserade på det professionella kökets förutsättningar och behov och utvecklar kontinuerligt vårt sortiment i samarbete med skickliga kockar, kostchefer och inköpare.

Din partner för mejerivaror

Vi på Skånemejerier Storhushåll vill vara den mest kompletta och kompetenta partnern inom mejerivaror till det professionella köket. Därför erbjuder vi kunskap och inspiration skräddarsydd för olika typer av verksamheter och ett brett sortiment av både svenska och importerade produkter.

Kärnan i vårt erbjudande är närproducerade mejerivaror med mjölk från bönder i Skåne och södra Sverige som sätter kornas hälsa och välmående i fokus. Varumärket Skånemejerier är en garanti för att mjölkråvaran är 100 % svensk. Skånemejeriers KRAV-märkta sortiment har vi samlat under namnet Hjordnära.

Med varumärken som svenska Allerum, franska Président och italienska Galbani är Skånemejerier Storhushåll den ledande leverantören av kvalitetsost på foodservice-marknaden. Med Bravo och Lindahls erbjuder vi marknadsledande sortiment inom juice- och kvargprodukter. Skånemejerier Storhushåll ingår i den internationella mejerikoncernen Lactalis Group.

Lär känna oss bättre

På Skånemejerier arbetar vi med produkter från naturen och med hållbarhet som en del av vår kärnverksamhet. Vi är stolta att rankas som ett av de mest hållbara livsmedelsvarumärkena i Sustainable Brand Index. Här kan du läsa om hur vårt hållbarhetsarbete ser ut i praktiken.

Certifikat

ISO 14001 Certifikat Skånemejerier
ISO 14001 Certifikat – Kristianstads Ostförädling AB

EU Certifikat för ekologisk produktion – Skånemejerier Storhushåll AB
EU Certifikat för ekologisk produktion – Skånemejerier Försäljning AB
EU Certifikat för ekologisk produktion – Malmö Mejeri AB

EU Certifikat för ekologisk produktion – Hjordnära Mejeri AB
EU Certifikat för ekologisk produktion – Kristianstads Mejeri AB
EU Certifikat för ekologisk produktion – Kristianstads Ostförädling AB
EU Certifikat för ekologisk produktion – Österlenmejeriet AB

FSSC 22000 Certifikat – Österlenmejeriet AB
FSSC 22000 Certifikat – Hjordnära mejeri AB
FSSC 22000 Certifikat – Kristianstad Mejeri AB
FSSC 22000 Certifikat – Kristianstad Ostförädling AB
FSSC 22000 Certifikat – Malmö Mejeri AB

FTI anslutningsbevis – Skånemejerier Storhushåll AB

FSSC Attestation Covid-19 extension