Brownies med yoghurtswirl och havssalt

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 50 gram mörk choklad
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 4,5 dl socker
  • 3 stora ägg
  • 1 1/2 tsk + 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk havssalt (eller efter smak)
  • 2,5 dl Lindahls Grekisk yoghurt
  • 1 tsk honung

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Klä en pajform (ca 15×20 cm) med bakplåtspapper. Smält smör och mörk choklad på låg värme i en stor kastrull. Rör om hela tiden. När smöret och chokladen har smält, ta av kastrullen och vispa i kakaopulvret tills det blir en jämn smet. Vispa sedan ner socker, ägg, 1 1/2 tsk vaniljsocker och vetemjöl till en jämn smet. Häll ner i formen. Strö på salt. Blanda Lindahls grekisk yoghurt, honung och 1 tsk vaniljsocker i en liten skål. Klicka sedan ut denna på smeten i formen. Använd en smörkniv för att göra snygga “swirls” och på så sätt blanda ner yoghurten i smeten. Baka i 45–50 min till kanterna har hårdnat, men smeten i mitten fortfarande är mjuk. Ta ur och låt svalna. Skär sedan i rutor.