Chokladmousse med rårörda hallon, mynta och citron

10 portioner

Ingredienser

  • 1 ½ st gelatinblad
  • 7 ½ dl vispgrädde
  • 200 g ljus choklad, finhackad
  • 3 msk standardmjölk
HALLON OCH MYNTA
  • 250 g färska hallon
  • 2 tsk florsocker eller muscovadosocker
  • skal från 1 citron (zest)
  • 10 st myntablad, i strimlor

Gör så här

Chokladmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några min. Koka upp hälften av grädden och häll den över chokladen under omrörning tills den smält ut i grädden. Krama ur gelatinbladen och rör ner försiktigt i chokladblandningen medan den är varm, häll på resterande grädde och mjölken och blanda runt. Ställ kallt under plast, gärna över natten eller tills moussen är riktigt kall. Vispa upp moussen med en elvisp till en fin konsistens. Det går bra att förbereda serveringen genom att lägga den färdigvispade moussen i spritspåsar och försluta dessa.

Rårörda hallon med citron: Lägg hallon och socker i en bunke. Rör försiktigt samman med citronzesten, låt stå kallt under plast. Blanda ner myntan i hallonen precis innan servering.

Servering: Spritsa upp moussen i ett glas eller liten form. Garnera med hallon och myntablad.