Danska äppelskivor

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk Dansukker Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 5 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 3 äggvitor
  • Smält smör att pensla munkpannan med, florsocker pudra över och en god sylt att doppa dem i.

Gör så här

Smält smör och låt svalna något. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa ner mjölk, äggulor och smält smör samt rivet citronskal. Vispa äggvitor till ett fast skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Hetta upp en munkpanna och pensla med lite smält smör. Klicka i smet så att det nästan fyller fördjupningarna i järnet. Snurra runt dem ett halvt varv och grädda vidare tills genomgräddade. Tips: Använd ett grillspett eller en gaffel. Lägg de färdiga äppleskivorna på en tallrik med florsocker. Pudra över rikligt med florsocker när alla är färdiga och doppa dem i en god sylt och avnjut!