Honungsrostade frukostflingor

Ingredienser

  • ½–1 dl matolja
  • ½–1 dl honung
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl valnötter eller hasselnötter
  • 500 g basmüsli eller 300 g havregryn och 200 g rågflingor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1–2 dl kokosflingor
  • 1½ dl torkade aprikoser
  • 1½ dl russin

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Värm olja, honung och vaniljsocker i en kastrull tills blandningen blir flytande. Hacka valnötter/ hasselnötter grovt. Bre ut gryn, frön, kokosflingor och nötter i en långpanna. Häll honungsblandningen över grynen och rör om väl. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och rosta blandningen med flingor under omrörning i ca 10–15 min. Den ska få lite ”rostad” färg. Ta ut blandningen och låt svalna. Hacka de torkade aprikoserna och vänd ned tillsammans med russinen. Förvara i burk med tätslutande lock.