Kanelkakor med yoghurt

Ingredienser

  • 2 ½ dl socker
  • 1 ¾ dl smör, rumstempererad
  • 1 ägg
  • ½ dl Lindahls Rysk yoghurt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 droppar vaniljarom eller 1 tsk vaniljpulver
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel

Gör så här

Rör socker, smör, ägg, Rysk yoghurt, vaniljsocker och vaniljpulver poröst till en kräm (10 min, elvisp). Blanda ca 6 dl vetemjöl med övriga ingredienser, blanda med kräm. Tillsätt resten av mjölet. Täck skålen och låt den stå i kylskåpet i 1–2 timmar. Kavla ut degen och tryck ut figurer. Grädda i mitten av ugnen vid 200 grader i 4–6 minuter till kanterna är lätt gyllenbruna. Garnera med sockerkristyr eller sockerpasta.