Mjuk pepparkaka med glasyr

Ingredienser

  • 2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 droppar bittermandelolja/5 droppar bittermandelarom
  • 1 påse pepparkakskryddor (15 g)
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 1⁄2 msk vatten

Gör så här

Vispa ägg, socker och bittermandelolja pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter. Sikta mjöl, vaniljsocker, pepparkakskryddor och bakpulver ihop. Blanda växelvis ner mjölblandningen och yoghurt i äggsmeten. Var noga att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighet. Häll i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter). Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen. Låt svalna före servering. Blanda ingredienserna till glasyren och häll över kakan.