Örtkryddad lammrostbiff med primörer, getost och rostad morotsyoghurt

10 portioner

Ingredienser

  • 800 g lammrostbiff
Örtolja
  • 1 dl blandade färska örter, till exempel basilika, persilja, rosmarin
  • 1 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar
Getost
  • 150 g getost
  • 1 msk finhackad rosmarin
Rostad morotsyoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller turkisk yoghurt
  • 2 stora morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
Primörer
  • 12 st färskpotatis
  • 12 st sparris
  • 12 st morötter
  • 12 st sockerärtor
  • 3 st rädisor
  • några kvistar färsk dragon, timjan och rosmarin
  • 50 g smör
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

Lammrostbiff
Börja med att förvärma ugnen till 120 grader. Putsa därefter lammrostbiffen. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn lammet. Gör därefter örtoljan. Mixa örterna och vitlöken tillsammans med hälften av oljan. Tillsätt resten av oljan och mixa slät. Massera sedan in örtoljan i lammrostbiffen. Salta och peppra ordentligt. Sätt lammet i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. Ta ut och låt vila i 10 min.

Getost
Skär kuber av getosten och finhacka rosmarin. Doppa därefter getostkuberna i den finhackade rosmarinen.

Rostad morotsyoghurt
Riv morötterna, skala vitlöken och rosta båda med lite olja i ugnen på 175 grader tills det har fått färg och blivit mjukt. Låt det svalna och blanda yoghurten med morots- och vitlöksblandningen. Tillsätt salt och peppar.

Primörer
Tvätta potatisen och primörerna och koka i vatten eller buljong. Smält 50 gram smör och hacka örterna. När potatisen och primörerna är färdigkokta skall de vändas i smöret tillsammans med örterna, flingsalt och peppar.