Potatispannkaka med Pannoumi

1 bleck / 18 personer
Ingredienser
  • 2 l Skånemejerier Mjölk 3%
  • 6 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 7 st ägg
  • 500 g kokt kall potatis, tärnad
  • 500 g hackad vitkål
  • 500 g Pannoumi Ostfärs
  • smör, salt, vitpeppar
Till servering
  • lingonsylt
Så här gör du

Vispa samman mjölk, mjöl, bakpulver och ägg till en slät pannkakassmet, smaka av med salt och vitpeppar. Låt smeten vila ca 30 minuter.

Stek kålen i smör i några minuter på hög värme. Lägg i Pannoumi och potatis och stek ytterligare 30 sekunder under omrörning så att inte osten fastnar eller klumpar sig.

Lägg allt på ett smort bleck, slå över stanningen och baka i ugn, 200° i ca 25 minuter eller tills pannkakan stannat och fått fin färg.

Servera tillsammans med lingonsylt.