Rostad butternutpumpa och sötpotatis med chèvre, kål- och lökcrème och sallad

25 portioner

Ingredienser

Butternutpumpa och sötpotatis
  • 2 butternutpumpor
  • 2 sötpotatis
  • olivolja
  • 50 g smör
  • flingsalt
  • svartpeppar
Kål- och lökcrème
  • 3 gula lökar
  • ett halvt vitkålshuvud
  • 5 dl crème fraîche
  • salt och svartpeppar
Sallad
  • babyspenat
  • 5 dl puylinser
  • 200 gram hasselnötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 1 kg chèvre i små bitar

Gör så här

Rostad butternutpumpa och sötpotatis 
Skala pumpan och ta ut och spara kärnorna. Tvätta sötpotatisen och skär sedan både den och pumpan i mindre bitar. Blanda därefter pumpan och sötpotatisen med lite olja och salt. Gör det samma med pumpakärnorna. Rosta därefter i ugnen tills pumpan och sötpotatisen är mjuk, har fått färg och fröna är bruna. Bryn sedan smör lätt i en kastrull och häll över pumpan och sötpotatisen.

Kål- och lökcrème
Börja med att skala och strimla lök och vitkålen. Stek sedan i olja tills det är mjukt och har fått färg. Låt svalna. Mixa till en massa och blanda denna med crème fraîche, salta och peppra. Sallad Koka puylinser i vatten eller buljong. Rosta hasselnötter i en torr stekpanna eller i ugnen på 175 grader tills de har fått fin färg. Blanda nötterna och linserna tillsammans med olivolja, pressad citron och babyspenaten. Tillsätt salt och peppar.

Smula därefter chèvre och pumpakärnorna över primörerna. Klart för servering.