Ugnsbakad omelett med prinskorv och köttbullar

10 portioner

Ingredienser

UGNSBAKAD OMELETTE
  • 6 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 8 st ägg
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar ur kvarn
  • smör till att smörja formen
  • 20 st prinskorvar
KÖTTBULLAR CA 30–40 ST
  • 1 ½ l standardmjölk
  • ½ dl ströbröd
  • 2 st gul lök, finhackad
  • 1 st lagerblad, torkat, finmalt
  • 300 g nötfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1 st ägg
  • salt och vitpeppar
  • smör till stekning
SERVERING
  • Färsk spenat

Gör så här

Omelett: Koka upp mjölk och grädde och låt svalna. Vispa försiktigt i äggen, salta, peppra och häll upp i smörad form. Baka av i ugnen på 175° i ca 30–40 min. Beroende på hur krämig man vill ha smeten kan man justera tiden med ca 10 min.

Köttbullar: Slå mjölken över ströbrödet, låt svälla i en tim. Stek löken gyllengul tillsammans med kryddorna på svag värme. Låt svalna och mosa eller mixa sönder lökbitarna ordentligt. Mixa snabbt ihop färs, ägg, lök och ströbrödssmet i en matberedare. Rulla och stek.

Prinskorvar: Stek prinskorvarna i stekpanna på medelvärme med en klick smör tills de fått fin färg och är genomvarma.

Servering: Duka upp en buffé på bordet. Servera omeletten direkt ur sin form och lägg upp köttbullar och prinskorv på ett vackert fat samt spenaten ur en salladsskål.