Vanilj- och hallonrutor med kardemummayoghurt

Ingredienser

  • 4,5 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 250 g smör, smält
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl Lindahls Grekisk yoghurt
  • ca 125 g färska hallon
Kardemummayoghurt/portion
  • 1 dl Lindahls Rysk yoghurt
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • Ev florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop allt till en smuldeg. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg i en liten bunke (detta ska strös över kakan). Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna alt. klädd med bakplåtspapper, ca 28 x 35 cm. Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ner dem lite. Strö över smuldegen från den lilla bunken. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25–30 min tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv. Blanda yoghurt med kardemumma och eventuellt florsocker. Låt gärna stå i kylen någon timme innan servering. Vid servering, pudra hallonkakan med lite florsocker och servera med kardemummayoghurten.