Ingredienser
- 1 kg Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
- 50 ml olja
- 400 g mango, tärnad
- 400 g avokado, skivad
- 50 g späda blad
- 10 port. kokt jasminris eller sushiris, avsvalnat, smaksatt
- 150 ml chili majonnäs
Picklad lök:
- 200 g rödlök, strimlad
- 30 ml lime, pressad
- 15 ml honung, flytande
Picklad gurka:
- 300 g gurka, skivad
- 50 ml risvinäger
- 20 g socker
- 5 g salt
- 20 g sesamfrön
Sås:
- 15 ml pressad citron
- 50 ml japansk soja
- 5 ml sesamolja
Så här gör du
Blanda rödlök med lime och honung, låt pickla 10 minuter. Blanda risvinäger, socker, salt och sesamfrön, vänd i gurkan. Vispa samman soja, citron och sesamolja. Grilla Pannoumin och skär den i skivor. Arrangera allt i skålar ovanpå riset, skeda på såsen. Servera med chilimayo.
Näringsvärde per portion:
Fett 33 g, Protein 27 g, Kolhydrater 54 g.