Ingredienser
																	
																			
																							- 1 kg	Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
 
																							- 50 ml olja
 
																							- 400 g mango, tärnad
 
																							- 400 g avokado, skivad
 
																							- 50 g	späda blad
 
																							- 10 port. kokt jasminris eller sushiris, avsvalnat, smaksatt
 
																							- 150 ml chili majonnäs
 
																					
																										Picklad lök:
																			
																							- 200 g rödlök, strimlad
 
																							- 30 ml lime, pressad
 
																							- 15 ml honung, flytande
 
																					
																										Picklad gurka:
																			
																							- 300 g gurka, skivad
 
																							- 50 ml risvinäger
 
																							- 20 g socker
 
																							- 5 g salt
 
																							- 20 g sesamfrön
 
																					
																										Sås:
																			
																							- 15 ml pressad citron
 
																							- 50 ml japansk soja
 
																							- 5 ml	sesamolja
 
																					
																															 
															
									Så här gör du
 Blanda rödlök med lime och honung, låt pickla 10 minuter. Blanda risvinäger, socker, salt och sesamfrön, vänd i gurkan. Vispa samman soja, citron och sesamolja. Grilla Pannoumin och skär den i skivor. Arrangera allt i skålar ovanpå riset, skeda på såsen. Servera med chilimayo.
Näringsvärde per portion:
Fett 33 g, Protein 27 g, Kolhydrater 54 g.