Skånemejerier kor

Nära vårt ursprung, nära dig

På Skånemejerier lever vi nära bonden och ursprunget, med kretsloppet från gård till kök som en självklar utgångspunkt. Hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser har alltid varit en ledstjärna för vår verksamhet – och vi är glada att kunna konstatera att detta är något som våra kunder sätter ett högt värde på.

Skånemejerier Storhushåll är den del av vår verksamhet som vänder sig till professionella användare av våra produkter. Vi är specialiserade på det professionella kökets förutsättningar och behov och utvecklar kontinuerligt vårt sortiment i samarbete med skickliga kockar, kostchefer och inköpare.

Din partner för mejerivaror

Vi på Skånemejerier Storhushåll vill vara den mest kompletta och kompetenta partnern inom mejerivaror till det professionella köket. Därför erbjuder vi kunskap och inspiration skräddarsydd för olika typer av verksamheter och ett brett sortiment av både svenska och importerade produkter.

Kärnan i vårt erbjudande är närproducerade mejerivaror med mjölk från bönder i Skåne och södra Sverige som sätter kornas hälsa och välmående i fokus. Varumärket Skånemejerier är en garanti för att mjölkråvaran är 100 % svensk. Skånemejeriers KRAV-märkta sortiment har vi samlat under namnet Hjordnära.

Med varumärken som svenska Allerum, franska Président och italienska Galbani är Skånemejerier Storhushåll den ledande leverantören av kvalitetsost på foodservice-marknaden. Med Bravo och Lindahls erbjuder vi marknadsledande sortiment inom juice- och kvargprodukter. Läs mer om Skånemejerier på foretag.skanemejerier.se

Våra varumärken

Skånemejerier

Skånemejerier

Skånemejerier är inte bara ett starkt varumärke. Det är en kvalitetsstämpel som garanterar att mjölken alltid kommer från gårdar i Skåne och södra Sverige, där kornas hälsa och välmående står i fokus. I sortimentet gör frukostfavoriter som fil, fruktyoghurt och smörgåsostar sällskap med matlagningsprodukter som smör, grädde och crème fraiche.

Bara yoghurt

Bara

I smaksatt yoghurt finns ofta tillsatser som aromer och konsistensgivare. Skånemejerier Bara gör vi istället med ett fruktinnehåll på hela 20% och helt utan tillsatt socker eller andra tillsatser. Bara finns med flera goda frukt- och bärkombinationer och med vanilj.

Hjordnära

Hjordnära är Skånemejeriers ekologiska sortiment, där mjölken kommer från ett femtiotal ekologiskt certifierade gårdar i Skåne och södra Sverige. Utöver de höga krav på djuromsorg som gäller för alla våra mjölkleverantörer måste fodret på de ekologiska gårdarna vara ekologiskt och till minst 60% odlat på den egna gården.

Åsens

Åsens Lantmjölk från Skånemejerier har en genuin och särskilt fyllig smak som ger en känsla av den stolta, skånska mejeritraditionen. Åsens Lantmjölk är ohomogeniserad och ska därför skakas om innan upphällning. Namnet Åsens har sitt ursprung i småskaligheten på Söderåsen.

Allerum

Allerum är Sveriges ledande varumärke för lagrad ost. Allerums sortiment har sin bas i de anrika, svenska osttyperna Grevé, Herrgård, Präst och Svecia, som med hantverk och fingertoppskänsla får sin egen, smakrika Allerum-karaktär. Ostarna tillverkas på vårt mejeri i Kristianstad och kommer i en rad varianter: hela, i bit, skivade och rivna och med olika lagring och fetthalt.

Bravo

I en tid då apelsinjuice mest hittades i små burkar i frysdisken, lanserades Bravo 1973 som Sveriges första drickfärdiga apelsinjuice. Idag är Bravo Sveriges ledande varumärke inom juice och smoothies, med förpackningar från 25 cl
till 2 liter för att passa alla tillfällen. Bravos produkter innehåller alltid 100% frukt och inget annat.

Galbani

Galbani

Galbanis anor går tillbaka till 1882 då far och son Davide och Egidio Galbani tillverkade sina första ostar i byn Ballabio i norra Italien. Osten har alltid varit en viktig del av det italienska köket och det kan handla om allt från mozzarellan på pizzan till mascarponen i en tiramisu. Galbani erbjuder alla de klassiska italienska ostsorterna och produkterna går att hitta i omkring 150 länder.

Lindahls

Lindahls

Med sitt höga proteininnehåll har Lindahls etablerat sig som ett medvetet och hälsosamt val i mejerihyllan. Lindahls är det ledande varumärket inom kvargprodukter och i sortiment finns kvarg, drickkvarg och yoghurtkvarg. Ett brett urval smaker och förpackningsstorlekar hjälper konsumenten att hitta sina favoriter till frukosten och ”on the go”.

President

Président

Président är det stora franska varumärket från Lactalis, med produkter som säljs i omkring 150 länder. I sortimentet finns alla de franska ostklassikerna som brie, camembert och chèvre i olika varianter och även egenutvecklade ostar som Rondelé färskost och blåmögelosten Le Bleu.

Salakis

Salakis

I början av 2000-talet introducerade Salakis den krämiga, turkiska yoghurten i Sverige. En lyckad lansering som blev starten för ett brett sortiment av mejeriprodukter med inspiration och matglädje från länderna runt Medelhavet. Idag består Salakis sortiment av flera sorters yoghurt, men också tzatziki och kefir.

Pannoumi

Pannoumi är ett fräscht och lättarbetat alternativ till kött, fisk och fågel. Osten har en mild, lätt syrlig smak och en fast, spänstig konsistens. Pannoumi tillverkas på vårt mejeri Kristianstad av svensk mjölkråvara. Finns som helbit, skivat, tärnat eller ostfärs.

Kontakt