Pannoumi- och grönsakspasta

10 portioner
Ingredienser
  • 100 g fintärnad morot
  • 100 g fintärnad palsternacka
  • 100 g fintärnad rotselleri
  • 100 g finhackad lök
  • 25 g finhackad vitlök
  • 150 ml rapsolja
  • 400 g Pannoumi, Ostfärs
  • 75 g ruccola
  • 750 g torkad spaghetti (225 g kokt pasta per portion)
  • 500 ml tomatsås
  • salt och peppar
Så här gör du

Koka spagettin enligt förpackningsinstruktionerna, spara 3 dl / 3 l kokvatten. Hetta upp oljan i en gryta, stek rotfrukterna tillsammans med lök och vitlök tills de är mjuka. Rör i Pannoumi och stek ytterligare 30 sekunder på hög värme. Tillsätt pasta och ruccola och rör runt. Avsluta med tomatsås och pastavatten. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar.