Pannoumipaj

1 bleck / 10 personer
Ingredienser
  • Pajdeg, färdig eller hemgjord
  • 10 st ägg
  • 1 l Skånemejerier Mjölk 3%
  • 400 g Pannoumi Tärnad
  • 300 g broccoli
  • 150 g paprika
  • 50 g babyspenat
  • 200 g Skånemejerier Gratängost, riven
  • koncentrerad grönsaksfond, salt, svartpeppar
Till servering
  • Sallad, råkost
Så här gör du

Tryck ut pajdegen i bleck. Förgrädda pajskalet på 200° i ca 8–10 minuter.

Skär alla grönsaker i bra bitar. Blanchera broccolin om den är färsk.

Rör samman ägg och mjölk till äggstanning. Smaksätt med fond, salt och peppar. Fördela Pannoumi, grönsaker och riven ost i skalet, slå på stanningen och grädda 30–40 minuter i 160° tills äggstanningen har stelnat.