Skiva auberginerna, lägg dem på stekbleck, pensla på båda sidor med olja och smaksätt med salt. Rosta i ugn, ca 5 minuter på 225°, låt sedan svalna.
Tomatsås
Stek lök och vitlök i olja, när löken mjuknat lägg i Pannoumi och tomatpuré, bryn ytterligare 30 sekunder. Slå i krossad tomat, vinäger och fond. Låt det koka 10 minuter. Smaka av med kryddorna och salt.
Mornaysås
Smält smöret och rör i mjölet. Rör till en jämn redning. Slå i mjölken lite i taget och låt såsen koka upp under omrörning. Rör i ost och äggulor, smaka av med muskot, salt och vitpeppar, ställ åt sidan.
Varva tomatsås, aubergine och mornaysås i bleck. Avsluta med Mornaysås och strö över lite extra ost. Baka moussakan i ugn, ca 30 minuter i 160° tills den är genomvarm och fått fin färg.