Pannoumisås

Ingredienser
  • 100 g rotselleri, skalad
  • 100 g morot, skalad
  • 100 g sötpotatis, skalad
  • 200 g gul lök, skalad
  • 25 g vitlök, skalad
  • 400 g Pannoumi, ostfärs
  • 600 g tomater, krossade
  • 120 g tomatpuré
  • 75 g grönsaksfond, koncentrerad
  • 5 dl vatten
  • 75 g basilika, fryst
  • 90 g rapsolja
Så här gör du

Finhacka rotfrukter, lök och vitlök (går bra i Hällde/Snabbhack). Fräs rotfrukter, lök och vitlök i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt krossade tomater och fond, låt det koka 20 minuter. Fräs Pannoumin hastigt i resterande olja och lägg ner i såsen tillsammans med basilikan. Låt såsen koka upp och smaka av med salt, peppar och fond.

Näringsvärde per portion:
Energi: 2172,7 kj/514,7 kcal
Fett: 10,5 g
– Mättat fett 1 g
Kolhydrater: 85,5 g
– Socker 13,3 g
Protein: 15,0 g
Fibrer: 5,9 g
Salt: 2,2 g