Italienska bullar i tomatsås

10 portioner
Ingredienser
  • 500 g Pannoumi, ostfärs
  • 600 g kokt kall potatis
  • 175 g ägg
  • 20 g timjan kryddpasta
  • 200 g gul lök, hackad
  • 20 g maizena
  • 75 g olja
Tomatsås
  • 2 kg krossade tomater
  • 100 g gul lök, hackad
  • 50 g vitlök, hackad
  • 50 g olja
  • 20 g Bouqet italia, kryddpasta
  • 16 g paprikapulver
  • 10 g timjan kryddpasta
  • 2 kg vatten
  • 40 g grönsaksbuljong, torr
Så här gör du

Riv den kokta, kalla potatisen. Blanda alla ingredienser till bullarna, smaka av med salt och kryddor. Forma bullar, lägg på oljade stekbleck, stek i ugn, 150° i ca 15 minuter. Gör under tiden tomatsåsen. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt krossad tomat, vatten, buljong och kryddor. Låt såsen koka sakta i 30 minuter. Lägg bullarna på bleck och slå tomatsåsen över.

Näringsvärde per portion:
Energi: 3329,1 kj/797,0 kcal
Fett: 30,3 g
– Mättat fett 10,2 g
Kolhydrater: 94,9 g
– Socker 12,7 g
Protein: 29,8 g
Fibrer: 5,3 g
Salt: 1,6 g