Citron & fläderbrickkaka

20 st
Ingredienser
  • 350 g strösocker
  • 5 st ägg
  • 150 g Skånemejerier Vispgrädde 40%
  • 1 tsk salt
  • 270 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g Skånemejerier Smör, smält
  • 2 msk citronzest
  • Silikonformar
Glasyr:
  • 200 g florsocker
  • 20 g fläder och citronsaft
Så här gör du

Mixa citronzest, ägg, grädde och socker, tillsätt sedan mjöl, salt och bakpulver. Häll ner det smälta smöret. Baka kakan på 160 grader ca 15 minuter. Pensla kakan med citronjuice och fläderblomssaft direkt när den kommer ut ur ugnen.

Glasyr:
Vispa samman socker och saft. När kakan har svalnat, häll över glasyren och låt stelna.