Mini ostscones

15–20 scones
Ingredienser
Ostscones:
  • 330 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 90 g smör
  • 80 g riven Allerum Präst 18 månader
  • 1 dl Skånemejerier Mjölk 3%
  • 1,5 dl Skånemejerier Filmjölk
  • hackad timjan och rosmarin
  • Till pensling, 1 st ägg + 1 äggula
Rödlökschutney:
  • 500 g rödlök, tunna skivor
  • 100 g mörk muscovadosocker
  • 80 g balsamvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
Så här gör du

Ostscones:
Blanda, vetemjöl, bakpulver, salt, riven ost, örter och smör. Häll i mjölk och filmjölk, knåda till en deg. Överarbeta inte degen. Kavla ut på en mjölad yta, skär sedan ut i tårtbitar eller stansa med en stansring. Sätt sconesen upp och ner på en plåt för en finare yta. Pensla med äggmixen och låt det torka, pensla sedan en gång till och baka på 200° ca 12–14 minuter.

Rödlökschutney:
Stek löken på låg temperatur med rapsoljan, när löken har fått lite färg och är mjuk, tillsätt socker och balsamvinäger. Låt löken koka ner till den är glansig och har en syltig textur. Häll över i steriliserade burkar och låt svalna i rumstemperatur.