Börja med degen. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölk och värm till fingervarmt. Smula jästen i en blandare, slå på mjölken och lös upp jästen. Blanda i mjöl och salt lite i taget och arbeta till en smidig deg. Täck över degen och låt den jäsa 30 minuter. Gör under tiden fyllningen. Stek lök och vitlök i smöret några minuter. Tillsätt Pannoumi och soltorkad tomat, låt det fräsa 30 sekunder under omrörning. Rör i färskosten och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
Dela degen i 20 bitar, ca 65 g styck. Forma bollar och kalva ut till platta rundlar på ca 12–15 cm i diameter. Lägg en klick av fyllningen i mitten på varje degplatta, pensla kanterna och vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla pirogerna med ägg och strö på sesamfrön. Grädda på 180° i 15–20 minuter.