Havre- och filfrallor med färskostspread

10 frallor
Ingredienser
  • 2,5 dl Hjordnära Filmjölk 3%
  • 2 st ägg
  • 250 g havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
Till pensling:
  • Hjordnära Filmjölk
  • Havregryn
Färskost- och ärtspread:
  • 300 g tinade gröna ärtor
  • 1 msk pressad citron
  • 100 g Président Tartimalin Färskost
Så här gör du

Lägg havregryn i en mixer tillsammans med bakpulver och salt, mixa tills det blir som ett fint mjöl. Vispa äggen tills de är fluffiga. Rör i filmjölk och avsluta med havremjölet. Rör till en slät deg. Låt vila i 15 minuter. Forma frallor med fuktiga händer och pensla med filmjölk. Strö på havregryn och grädda i ugn, 220° i ca 10 minuter.

Färskost- och ärtspread:
Lägg allt i en mixer och mixa till en slät spread. Smaka av med salt och peppar.