3 x topping till friterad brie

10 portioner
Ingredienser
Röda äpplen och betor
  • 2 st röda äpplen
  • 3 st råa rödbetor
  • 0,5 dl citronette
  • 3 dl brödkrutonger
Frukt och nötter
  • 250 g blandade nötter
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk flingsalt
  • Fikon och dadlar
Fikon och pistage
  • 5 st färska fikon
  • 3 msk mörk sirap
  • 1 msk apelsinzest
  • 4 st kvistar färsk rosmarin
  • 2 dl skalade pistagenötter
Så här gör du

Röda äpplen och betor
Hyvla äpplen och betor tunt. Smaksätt med citronette. Toppa osten med en luftig hög betor, äpple och krutonger.

Frukt och nötter
Blanda nötter, honung, salt och farin i en bunke. Slå över på bleck med silpatmatta. Rosta i ugn, ca 5–7 minuter på 200°. Strimla dadlarna och klyfta fikonen. Toppa osten med krispiga nötter och frukt.

Fikon och pistage
Dela varje fikon i åtta bitar och lägg på bleck med silpatmatta. Blanda sirap och apelsinzest, ringla över fikonen. Strö över nötterna och lägg på rosmarinen, rosta i ugn, ca 5–7 minuter på 200°. Toppa osten med knäckiga fikon, nötter och skyn från bleck.