”Cauliflower cheese”

10 portioner som tillbehör eller bufférätt
Ingredienser
  • 2 kg färska blomkålsbuketter
  • 2 msk olivolja
  • 100 g grovriven Seriously Strong White Vintage Cheddar
Till såsen:
  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 7,5 dl Skånemejerier Grädde 40%
  • 7,5 dl Skånemejerier Mjölk 3%
  • 300 g grovriven Seriously Strong White Vintage Cheddar
  • Muskotnöt till smaksättning
Så här gör du

Olja in blomkålen och smaksätt med salt och peppar. Rosta i 15 minuter på 200° till den fått fin färg och är al dente. Lägg över i serveringsform. Smällt smöret och rör i mjölet. Tillsätt mjölk och grädde, lite i taget, under omrörning och låt det koka sakta i 5 minuter. Ställ åt sidan och rör i osten. Smaksätt med salt, vitpeppar och muskot. Skeda såsen över blomkålen och toppa med riven ost. Gratinera på ca 220° i 5–7 minuter till den fått fin färg.