Mascarpone med bär och smulor

10 portioner
Ingredienser
Kaksmulor:
  • 150 g Skånemejerier Smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 dl havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
Kräm:
  • 250 g Galbani Mascarpone
  • 250 g Skånemejerier Vispgrädde 40%
  • 0,75 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 kg färska bär
Så här gör du

Blanda alla ingredienserna till smulorna och lägg ut dem på bleck med silpatmatta. Grädda 10–12 minuter på 200°. Låt svalna och smula sedan kakan. Vispa ihop alla ingredienser till krämen till den har tjocknat och är glansig, häll sedan över i spritspåse. Varva kräm, smulor och bär i serveringsglas.