Ingredienser
- 100 g Skånemejerier Smör
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljpulver
- ½ dl Skånemejerier Mjölk 3%
Saffransfrosting
- 300 g Président Tartimalin Färskost
- 75 g Skånemejerier Smör
- 2 dl florsocker
- 1 pkt saffran
Kanelfrosting
- 300 g Président Tartimalin Färskost
- 75 g Skånemejerier Smör
- 2 dl florsocker
- ½ msk kanel
Lingonfrosting
- 300 g Président Tartimalin Färskost
- ½ dl florsocker
- ½ dl rårörda lingon
- 75 g Skånemejerier Smör
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner mjölken. Häll smeten i en smörjd muffinsplåt. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Vispa ihop färskost med smör, siktat florsocker och smaksättning. Spritsa eller bre på toppingen på muffinsen.