Krabbelurer

10 personer, 2 st per person
Ingredienser
  • 400 g Vetemjöl
  • 175 g Socker
  • 20 g Bakpulver
  • 15 g Vaniljsocker
  • 200 g Ägg, helt
  • 375 ml Hjordnära Ekologisk Mjölk, 3%
  • 50 g Skånemejerier Smör, till stekning
  • 300 g Lindahls Vaniljkvarg
  • 50 g Socker
  • 10 g Kanel, malen
  • 250 g Jordgubbar
Så här gör du

Lägg alla torra ingredienser i blandaren. Blanda tills det är klumpfritt. Blanda i de våta ingredienserna och smaka av med en nypa salt. Stek små fina krabbelurer som vänds i socker och kanel. Servera tillsammans med kvarg och bär.

SMARTA ALTERNATIV
Gör dina krabbelurer matigare genom att byta ut lite av sockret mot riven ost och tillsätta ett ägg extra. Servera med naturell kvarg och grönsaker.

NÄRINGSVÄRDEN PER PORTION
Energi 825,5 kj / 196,4 kcal
Fett 4,7 g
– varav mättat fett 2,2 g
Kolhydrater 33 g
– varav sockerarter 15,6 g
Protein 5,0 g
Fibrer 0,9 g
Salt 0,6 g