Kål på kål med Prästost

Ingredienser
  • 1 st Savoykål
  • 3 dl Olja till fritering
  • 1 st Fänkål
  • Isvatten
  • 1 st Schalottenlök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Smör
  • 2 dl Grädde
  • 2 msk Champagnevinäger
  • ½ dl Gräddfil
  • 1 dl Allerum Präst, riven
  • Salt
  • Svartpeppar
Så här gör du

Ta av dom yttersta bladen på savoykålen och fritera dem i 160˚ tills de har blivit krispiga.

Hyvla fänkålen tunt på mandolin och lägg i isvatten. Låt ligga tills de blivit krispiga.

Strimla resten av savoykålen, finhacka löken och stek i stekpanna med lite smör. När kålen fått en fin färg, koka ihop kålen och löken med grädden och vinägern. Ta stekpannan från spisen. Blanda ner gräddfilen och osten och smaka av med salt och peppar.

Lägg stuvningen på den krispiga savoykålen och toppa med fänkålen.