Ingredienser
- 250 g purjolök, strimlad
- smör, att steka i
- 400 g champinjoner, bitar
- 2–4 msk röd curry
- 4 msk tomatpuré
- 1 burk kokosmjölk, cirka 400 g
- 1,5 l fiskbuljong, alt. grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
- 400 g Ljuva Ostcrème Stark
- 4 msk lime, zest och saft
- 2 msk ingefära, riven
- 800 g vit fiskfilé (t.ex. torsk), tärningar
- 200 g sockerärter, i bitar
- 15 körsbärstomater, i halvor
- salt och svartpeppar
Så här gör du
Fräs purjolöken mjuk i smör. Låt champinjonerna fräsa med någon minut. Lägg i curry och tomatpuré och fräs ytterligare en minut. Häll på kokosmjölk, buljong, ostcrème, lime och ingefära och låt koka ihop 5 minuter. Sänk värmen på soppan så att den bara sjuder försiktigt och lägg ner fisk, sockerärter och körsbärs- tomater. Sjud i cirka 5 minuter, tills fisktärningarna är fasta. Smaka av med salt och peppar.