Två gånger Mozzarellatoast

2 portioner
Ingredienser
Alternativ 1
  • 2 skivor prosciutto
  • 2 skivor bröd
  • 1 msk pesto
  • 3 små tomater
  • 125 g Galbani Mozzarella
Alternativ 2
  • ½ aubergine
  • ½ squash
  • ½ röd paprika
  • 2 skivor bröd
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • 125 g Galbani Mozzarella
  • basilika
  • salt
  • peppar
Så här gör du

Alternativ 1
Sätt ugnen på 200° C. Lägg skinkan på bakplåtspapper. Torka den mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills den är krispig. Bred pesto på brödet. Skiva tomaterna och lägg på. Toppa med bitar av mozzarella. Gratinera mackorna i cirka 7 minuter. Bryt skinkan i bitar och lägg på toasten.

Alternativ 2
Sätt ugnen på 200° C. Skär grönsakerna i stavar och lägg på en plåt. Ringla över olja och blanda. Krydda med salt och peppar. Grilla grönsakerna mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Bred smör på brödet och lägg på grönsaker. Toppa med bitar av mozzarella. Gratinera mackorna i cirka 7 minuter. Toppa med färsk basilika.