Kryddiga Taquitos

20 portioner
Ingredienser
  • 3 gula lökar, finhackade
  • 1 kg köttfärs
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk hel koriander
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2–4 gröna chilifrukter, finhackade
  • 500 g Cottage Cheese
  • 40 tortillabröd
  • 500 g Gratängost
  • Olja till stekning
  • Färsk koriander
  • Limeklyftor
Så här gör du

Sätt ugnen på 225°. Stek löken i olja tills den får lite färg. Lägg i köttfärs, tomatpuré och vitlök. Stek en stund. Rosta spiskummin och korianderfrö i en torr stekpanna och stöt dem i en mortel. Krydda köttfärsen med kryddblandningen, timjan och chilin. Vänd i Cottage Cheese och låt svalna lite. Fyll tortillabröden med köttfärsblandningen och gratängost. Rulla ihop och fäst med cocktailpinnar. Lägg i ugnsfasta formar. Pensla tortillarullarna rikligt med olja runtom och gratinera i ugnen tills de är gyllene och krispiga. Servera med tomatsalsa, majs, guacamole och sallad.