Ingredienser
Picklad rödkål
- 1 dl ättika 12%
- 2 dl socker
- 3 dl varmt vatten
- ¼ rödkålshuvud, strimlat
- 2 st rödlök, strimlad
Rödbetsbiffar
- 300 g rödbetor, rivna
- ½ rödlök, riven
- 1 st ägg
- 1 dl havregryn
- 1 st vitlöksklyfta, pressad
- salt och peppar
- smör till stekning
- 3 dl Bistro Färskost
- 2 msk basilika, hackad
- 1 st vitlöksklyfta, pressad
- salt och peppar
- 10 st bagels
- sallad
Så här gör du
Rör samman ättika, socker och vatten. Lägg i rödkål och lök, låt dra. Blanda rödbetor, lök, ägg, havregryn och vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek. Blanda färskost med basilika och vitlök. Krydda med salt och peppar. Bre färskost på bageln, lägg på sallad, rödbetsbiff och picklad rödkål.