Flatbread med svampfyllning

10 portioner
Ingredienser
Flatbreaddeg
  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 14 dl vetemjöl
  • 4 dl Bistro Färskost
  • 3 st vitlöksklyftor, pressad
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • ½ msk timjan, hackad
  • 2 citron, zest
  • salt och peppar
  • 750 g svamp, skivad
  • 3 st gul lök, hackad
  • smör till stekning
  • färska örter
Så här gör du

Smula jäst och rör ut vatten. Rör i olja, salt och socker. Blanda i mjöl tills du har en smidig deg. Låt jäsa i ca 20 minuter. Dela degen i 10 bitar och kavla ut den tunt. Rör samman färskost, vitlök, bladpersilja, timjan med zest från citron. Krydda med salt och peppar. Bre ut färskosten på degen. Stek svamp och lök. Lägg på degen. Baka i ca 5 minuter i 250 grader. Toppa med lite färska örter.