Tarte Flambée med spenat, rödlök och fikon

10 portioner
Ingredienser
Tarte Flambée deg
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 msk olivolja
  • 4 dl Bistro Färskost
  • 3 st rödlök, skivad
  • babyspenat
  • 10 färska fikon
  • Crema de Balsamico
Så här gör du

Blanda vetemjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och olivolja och blanda ihop till en smidig deg. Täck med plastfolie. Låt vila. Baka av i ugn på uppvärmd plåt. Dela degen i 10 bitar och kavla ut den tunt på bakplåtspapper.

Bre ut färskosten på degen. Strö över lök. Grädda i ca 5 minuter på 250 grader. Toppa med babyspenat och fikon. Ringla över Crema de Balsamico.