Skinkpaj med broccoli

10 portioner
Ingredienser
  • 250 g Skånemejerier Ekologiskt Smör
  • 4 dl mjöl
  • 1¼ dl vatten
  • 6 dl Salakis Rysk Yoghurt
  • 8 st ägg
  • 300 g Allerum Double Cheese riven
  • salt
  • peppar
  • 2 st purjolökar
  • 2 st broccoli
  • 300 g rökt skinka, strimlad
Så här gör du

Lägg 50 g smör, mjöl och 2 st ägg i en mixer. Kör ihop och häll i vatten. Lägg pajdegen i folie och låt vila i kylen i ca 20 minuter. Kavla ut och skiva på resten av smöret tunt. Vik ihop och kavla ut. Vik ihop tre gånger och lägg in i kylen i ca 20 minuter. Kavla ut tunt och vik ihop tre gånger. Kavla ut till formens storlek. Rör ihop yoghurten med 6 st ägg och ost. Krydda med salt och peppar. Hacka purjolök och fräs i en panna. Dela broccolin i mindre bitar. Häll äggstanningen i pajskalet. Lägg på grönsaker och skinka. Grädda i 200°C i ca 20 minuter.

Tips! För en snabbare paj, använd färdig smördeg.