Pizza Bianco med sötpotatis, oliver och tomater

10 portioner
Ingredienser
Pizzadeg
  • 50 g jäst/en påse torrjäst
  • 6 dl vatten
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ca 1200 g vetemjöl
Fyllning
  • 4 dl Président Tartimalin Färskost
  • 150 g sötpotatis, tunt skivad
  • 300 g cocktailtomater, delade
  • 200–400 g riven ost
  • svartpeppar
  • 300 g oliver
  • ruccola
  • olivolja
  • flingsalt
Så här gör du

Pizzadeg
Smula jäst och blanda med vatten. Blanda i övriga ingredienser och arbeta till en slät deg. Låt jäsa i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt eller baksten.

Kavla ut degen och lägg på ett bakplåtspapper. Bre på färskost. Lägg på sötpotatis och tomater. Strö över ost och svartpeppar. Sänk till 220 grader och sätt in pizzan på den varma plåten. Baka tills den fått fin färg. Strö över oliver, ruccola, olivolja och flingsalt.