Fisksoppa med färskostaioli

10 portioner
Ingredienser
  • 200 g lök, finhackad
  • 200 g morötter, tärnade
  • olivolja att bryna i
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl Skånemejerier Vispgrädde 40%
  • 450 g Président Tartimalin Färskost
  • 400 g lax eller torsk, tärnad
  • salt
  • cayennepeppar
  • 20 g dill
Färskostaioli
  • 200 g Président Tartimalin Färskost
  • 2 msk vitlök, pressad
  • 1 krm flingsalt
  • ½ dl dill
  • 2 st äggulor
Så här gör du

Fräs lök och morot mjuk i olivolja. Tillsätt tomatpuré och rör om. Tillsätt buljong, vispgrädde, färskost och låt sjuda i ca 10 min. Vänd ner fisken och låt sjuda tills fisken är klar (cirka 5 min). Smaka av med salt och cayennepeppar. Toppa med aioli och dill.

Färskostaioli
Mixa i matberedare tills aiolin är slät.